Onderhoud rieten dak

De eerste vijf tot zeven jaar heeft u geen omkijken naar een rietdak, daarna is een jaarlijkse (preventieve) controle raadzaam. Op een natuurlijk verschijnsel als mos en algen bijvoorbeeld.

Preventief onderhoud
Door het laten uitvoeren van preventief onderhoud, verlengt u de levensduur van uw rieten dak en u voorkomt onnodig hoge kosten tijdens het groot onderhoud.

Mos en algen
Tijdens het preventief onderhoud worden mos en algen bestreden. Deze natuurlijke verschijnselen sluiten het riet af van lucht en licht, waardoor het kan gaan rotten. Gelukkig is dit probleem te behandelen met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel.

Impregneren
Mos- en algengroei kunt u ook tegengaan. Laat een rietdak eens in de twee jaar impregneren. Dat voorkomt extra kosten!

Groot onderhoud van het rieten dak
Bij een groot onderhoud wordt uw rieten dak door de rietdekker ge├»nspecteerd. Het eventuele mos wordt weggehaald. Waar de bindingen verdwenen zijn, worden nieuwe bindingen bijgetrokken en het riet wordt op de plaatsen waar het nodig is een 20 tal cm teruggetrokken, bijgevuld met riet en opgedreven. Nokken en schouwen worden nagekeken en waar nodig bijgewerkt. Het dak wordt zo egaal mogelijk bijgeklopt en schoon opgeleverd.

project_Beekbergen_1_rietendak-beekbergen-start.jpg  project_Beekbergen_2_rietendak-beekbergen-klaar.jpg  project_Beekbergen3rietendak-beekbergen-voorzijde.jpg  pagina onderhoud  elst rietendak onderhoud

Onderhoudscontracten op maat
Roy Hamer Rietdekkerbedrijf biedt u een onderhoudscontract aan, afgestemd op uw rieten dak. Prijs is op aanvraag. Met dit onderhoudscontract bent u verzekerd van een jaarlijkse inspectie en de uitvoering van preventief onderhoud. Informeer naar de mogelijkheden.